Logo
(Po-Čt: 9-16 hod; Pá: 9-14, So 9-12)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
16.08.2022
Pravidelná údržba stroje prodlužuje jeho životnost
Stroj přijmutý na servis. Abychom mohli stroj opravit, je nutné nejprve provést jeho demontáž a následné vyčištění. Samotná údržba dá někdy ho... číst celé
15.03.2020
Provzdušňování trávníku neboli vertikutace
Aby Váš trávník vypadal co nejlépe, je vhodné na jaře (duben) a na podzim (září - říjen) provést vertikutaci, nebo-li prořezání trávníku.  Během roku... číst celé
20.03.2020
Předsezónní servis motorové sekačky
Než začnete na jaře poprvé sekat, je důležité sekačku na novou sezónu dobře připravit. Díky tomu Vám bude sekačka spolehlivě sloužit. Co je tedy zapo... číst celé
Zobrazit všechny novinky

"Staré hadry"

"Staré hadry" - jde o doslovný překlad pokrmu z jihoamerické, kubánské a španělské kuchyně. Tento recept se španělsky jmenuje Ropa vieja. 

Základem receptu je trhané hovězí maso, které připomíná cáry starého oblečení.

Ráda vařím a objevuji nová a netradiční jídla, ale na tento recept mě navedla moje paní učitelka španělštiny. V její domovině, v Kolumbii, je tento recept rozšířený. A tak byl víkend ve znamení jihoamerické kuchyně.

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg hovězího masa
  • bylinky: koriandr, bobkový list, hřebíček, kuličky černého pepře, sůl

Hovězí maso nakrájíme na větší kousky a spolu s bylinkami uvaříme hodně do měkka. Já používám buď hovězí pupek nebo kližku. Po uvaření si dáme vývar stranou a maso necháme vychladnout. Po vychladnutí natrháme maso na vlákna.

Na omáčku budeme potřebovat:

  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • pasírovaná rajčata (buď z plechovky nebo si spaříme 4 - 5 rajčat a oloupeme)
  • bylinky: kmín, pepř, sůl, oregáno
  • 100 ml bílého vína
  • vývar z hovězího masa

Na oleji osmažíme cibuli, přidáme česnek a necháme ho rozvonět. Zalijeme vývarem, přidáme pasírovaná rajčata a bylinky. Poté vmícháme natrhané hovězí maso, přilijeme bílé víno a dále mícháme. Nadbytečnou tekutinu necháme odpařit. Papriky nakrájené na proužky vmícháme až na konec, cca 10 min. před koncem vaření. Mezitím samozřejmě ochutnáváme a pokrm dochutíme.

Příloha:

  • bílá rýže
  • plantain (zeleninový banán) - dá se koupit ve specializovaných prodejnách, např. u nás v Globusu

Tento banán nejprve oloupeme a poté nakrájíme na větší kousky, které následně osmažíme na oleji do křupava.

Podáváme většinou s rýží a osmaženým plátanem.

Určitě existují i další varianty a možnosti. Přeji dobrou chuť :)

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Servisní činnost
  • Záruční a pozáruční servis
  • Broušení nožů zahradních strojů
  • Broušení pilových řetězů
  • Broušení nožů plotostřihů
Kde nás najdete
Pražská 1734
Chomutov 430 01
 

 

Kontakty
Logo
(Po-Čt: 9-16 hod; Pá: 9-14, So 9-12)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz